Juletrends 2020

Mmm… der er ikke lang tid til jul. Bladene på træerne skifter til smukke brændte farver i røde, gule og brune nuancer - efteråret er i gang, Det er tid til hygge indenfor, og tid til at pynte op til den forestående jul. En hjerternes fest og et lyspunkt for de fleste i en mørk tid, hvor dagene er korte og kolde.

Året 2020 vil stå som et helt særligt år for de fleste. Et år hvor vores hverdag blev vendt op og ned. Et år, hvor vi fik udvidet vores ordforråd med ord som samfundssind, afstandskrav og forsamlingsforbud – men også et år, hvor vi uventet fik tid og mulighed for at tænke over, hvad der egentlig er vigtigt og ikke-vigtigt. Har den slags mon indvirkning på årets juletrends? Ja, det har det i den grad!

Årets juletrends 2020 kan mere eller mindre deles op i tre kategorier:

Family matters!

Det nære, velkendte og trygge er vigtigt for danskerne i år. Familien og de nærmeste venner er kommet endnu tættere på, og det afspejler sig også på årets julepynt. De fleste mangler ikke materielle goder, og har derfor overskud til at fokusere på historien bag de ting der kommer frem til jul. En halmbuk med fine røde bånd, som den oldemor havde. En smuk tromme, som du husker fra juletræet hos bedstefar. Den fine rød- og hvidstribede julestok, som hang på juletræet da du var barn. Vi støver gamle traditioner af og får videreformidlet de hyggelige minder til de næste generationer. For i en verden i forandring kommer familien først.

Der er noget trygt og rart i de velkendte figurer, som får julen til at emme af ro og traditioner.

Bæredygtig jul

Bæredygtighed er et vigtigt begreb for mange familier, og julen kan være lidt af en miljø-synder. Årets anden store trend er derfor, at holde en bæredygtig jul uden at give afkald på de traditioner, som vi forbinder med julen.

I fire ud af fem danske stuer strutter den fyldige, dybgrønne normannsgran, der er kendt for at holde på dens nåle hele juleferien. Men normannsgranen er desværre dyr for miljøet. Der bruges nemlig meget sprøjtegift og kunstgødning for at få træet til at trives. De sidste år har flere forsøgt at grave juletræer op med rod, bruge det indenfor i julen, for derefter at plante træet igen, men desværre uden den helt store succes. Et smukt kunstigt juletræ er et godt alternativ til det traditionelle juletræ, og selvom mange har rynket på næsen over de kunstige træer, så vinder de nu indpas. De holder den saftige grønne farve år efter år, og de ”fælder” ikke.

Vi danskere elsker stearinlys. Men hvordan er det nu med dem? Levende lys er hyggelige, men ofte ikke de mest miljøvenlige at producere. De udleder Co2 og så er de ikke gode for dit indeklima. Derfor vinder LED lys frem, som en mere miljøvenlig løsning, som både fås i form af juletræskæder, bloklys og fyrfadslys.

Der er masser af nytænkning indenfor bæredygtighed. Med andre ord, så bliver en stor del af vores traditioner i 2020 gentænkt i mere miljøvenlige udgaver.

Jul med humor

Alvor, regler og rammer har der, for nogen, været rigeligt af i 2020 og derfor kan man trænge til at sænke skuldrene, bløde op på traditionerne og finde humoren frem. Og det er der rig mulighed for. Udvalget af skønne julekugler med et humoristisk twist er stort: julemanden der sidder på toilet, stribede kugler med masser af skrald på farverne eller en lille sur nisse, som vender stemningen lidt på hovedet.

Store flotte juletræsfødder – f.eks. et stort flot guld-rensdyr - der får dit juletræ til at fremstå helt anderledes end du nogensinde har set før. Glade dørmåtter der byder gæster velkommen indenfor i dit særlige julehjem. Kun fantasien sætter grænserne for, hvad der kan lade sig gøre, når du går all in. Det er befriende, at overraske gæster med alternativt og skævt julepynt, som får smilene frem.

Om du er til traditioner, genbrug eller vovemod, så er december lige om hjørnet. Tilsæt din juletrend lidt glögg, æbleskiver og lidt smuk julemusik, så vil juleglæden ingen ende tage!

Se vores bud på spændende, nyt og anderledes julepynt her

Kommentar (0)

Produkt tilføjet til ønskeliste
Produkt tilføjet for at sammenligne.